Share/Save/Bookmark

Finnkolleden

De to lokale ildsjelene Joel Anders Johannessen og Ove Erik Kristoffersen er grunnleggerne av den fine turstien som har fått navnet Finnkolleden. Etter flere års rusling rundt i terrenget på gamle gjengrodde stier i området fikk de ideen om å rydde stiene for allmenn benyttelse. Det har blitt lagt ned mange dugnadstimer for å få frem de gamle stiene.
Det har blitt opprettet 6 utsiktspunkter med benker for å stoppe opp og nyte den fine utsikten på turen opp mot Hemlihøgda. Det er bygget Gapahuk i forbindelse med turstien også, med bålplass og nydelig utsikt!
 I forbindelse med turstien er det satt opp en postkasse hvor alle kan skrive navnet sitt i en bok når de har gått turen, og det var allerede etter 2 måneder ca 300 personer som hadde skrevet seg inn i boka. Stien har vært i bruk på vinteren også, det er nå skrevet ut flere bøker der!
Dette viser at den fine jobben som Joel og Ove Erik har gjort med de gamle stiene i området har blitt godt mottatt. Historielaget har også satt opp en plakat på utsiktspunktet som heter Werglandsutsikten, der det er et dikt og litt om Henrik Wergland. Det sies at Henrik Wergland satt på dette punktet og speidet ned på en gård hvor det bodde en jente han var forelsket i, og hvem vet - kanskje det den dag i dag sitter gutter der oppe og speider etter jentene sine.
Ove Erik har dessverre gått bort, men i hans ånd skal Finnkollen I.L bidra med å opprettholde denne turstien. I den sammenheng har vi inngått et samarbeid med DNT, med avtale om merking og vedlikehold.
    I Ove Eriks ånd ønsker vi alle "God tur!"
 
Under kan dere se kartet med navnet på utsiktspunktene i forbindelse med turstien Finnkolleden.
 
 
Utsiktspunktene:
 
1. Styri/Strand
2. Gullverket
3. Minnesund/Feiring
4. Feiring
5. Vestsida
6. Werglandsutsikten