Finnkollen IL har to fine runder å by på i området rundt Finnkollen. Vi har valgt å kalle rundene for den lille og store Finnkollrunden.
Den lille runden er på ca. 4 km, mens det store er drøye 9 km.

Den lille Finnkollrunden

Runden starter ved parkeringsplassen i Finnkollen, og stien er merket med DNT sin blåfarge for sommerløype. I starten er det bratt på god bred sti. Etter ca. 700 meter er det en gapahuk med utsikt over Eidsvoll. Dette er et perfekt turmål for små barn. Videre går stien til Gullverksutsikten. Denne når man etter ca. 1,6 km. Hele turen er ca. 4 km, og den går stort sete på på god sti i varierende terreng.

Den store Finnkollrunden

Den store Finnkollrunden er en forlengelse av den lille Finnkollrunden. Med denne får du en lenger rundtur, med mye fin natur og på riktig årstid får man muligheter for både bærplukking og bading.
Rundet starter ved parkeringsplassen i Finnkollen. Når du kommer lengst nord på den lille Finnkollrunden tar du ut til utsikten, og deretter følger du blåmerket trase. Følg stien gjennom skogen, og når du kommer ned igjen til Hestdalen tar du til høyre og følger grusveien tilbake mot Finnkollen. Underveis er det flott å stoppe ved Fløyta og ta et bad - hvis årstiden tillater det!
Lengde ca. 9.2 km.

Skilting i Finnkollen